NOB Specialty

Nitrox basis

Op veel duiklocaties zou je soms wat langer onder water willen blijven: er zijn bijvoorbeeld bijzondere vissen te zien, er ligt een groot wrak dat je wil verkennen of je wil simpelweg langer genieten van het ‘onder water zijn’. Herken je dit gevoel? Overweeg dan eens om de basis nitroxopleiding te volgen,
zodat je leert duiken met nitroxmengsels EAN32 en EAN36. Duiken met een verhoogd zuurstofpercentage – en daardoor een lager stikstofpercentage – geeft je de mogelijkheid om langer onder water te blijven!

 

Leerdoel

Na het behalen van het brevet Nitroxduiken heeft de cursist voldoende kennis betreffende het maken van niet-decompressieduiken met de standaard nitroxmengsels EAN32 en EAN36. Hij heeft basiskennis van de belangrijkste materialen en vulmethoden die bij het duiken met EANx worden gebruikt. Hij heeft kennis van de aanvullende medische aspecten die een rol spelen bij het duiken met EANx.

 

Ingangsniveau

1* duikbrevet met voldoende beheersing over trimtechniek.

 

Uitgangsniveau

Zowel het brevet Nitroxduiken als het brevet Gevorderd Nitroxduiken geldt als een keuzespecialisatie voor het 4* duikbrevet. (Nitroxduiken plus Nitrox gevorderd tellen samen als één keuze specilisatie)

 

Kwalificatie

Het praktijkgedeelte dient onder toezicht van een gekwalificeerde NOB Nitroxinstructeur plaats te vinden. Hij tekent de gemaakte duiken in het logboek af. De cursist, die het theoretisch en praktisch gedeelte van de cursus Nitroxduiken met succes heeft gevolgd, mag niet-decompressieduiken maken met de mengsels EAN32 en EAN36.  De cursist, die het theoretisch en praktisch gedeelte van de cursus Gevorderd Nitroxduiker met succes heeft gevolgd, mag decompressieduiken maken met EANx mengsels tussen 21 en 40% O2. Voor de volledigheid vermelden we, dat decompressieduiken alleen door duikers met minimaal het brevet 3* Duiker gemaakt mogen worden.